Stresszcsökkentés nyári autógumikkal

A hosszú és fárasztó tél után végre egy kicsivel több időm van magamra, amit kihasználva elkezdtem járni masszázsra, sőt még egy wellness hétvége is belefért a hosszú hétvégén. Ezeknek köszönhetően érzem azt, hogy egy kicsit összeszedettebb az életem, és jobban tudok koncentrálni. Muszáj olykor kikapcsolni, és szüneteltetni a stresszt. Ezekről beszélgetünk szinte minden alkalommal a masszőrömmel, ugyanis ő azért otthon van a stresszkezelés témájában. Egy dolog viszont aggasztja mostanában, mégpedig az autója állapota. Mivel házhoz is megy, sokat kell autóznia, de az abroncsai már nagyon elkoptak, viszont egyszerűen nincs ideje elmenni egy autógumi üzletbe, mert folyton rohannia kell egyik helyről a másikra. Ezt a problémát én pár hete orvosoltam a saját autómon, amikor olyan hirtelen tört ránk a jó idő, és cserélni kellett a komplett autógumi szettet. Nekem mondjuk több időm volt, de kényelmes is voltam, úgyhogy az interneten rendeltem meg a nyári gumikat a gumidiszkont.hu oldalról. Már ismertem régebbről, de csak most vásároltam onnan, mert nagyon kedvezőek az akciós nyári gumi árak.

akciós nyári gumi árakA masszázs után megmutattam a masszőrömnek a honlapot, hogy nézzen körül, mert valószínűleg meg fogja találni azt, amire szüksége van, plusz minden – a választáshoz szükséges – információ ott van a honlapon. Amikor nekem is gumikat kellett keresnem, akkor kénytelen voltam elmerülni a részletekben, de a honlap rendkívül felhasználóbarát. Már a főoldalon van egy gumikereső, amelybe beírva a paramétereket szűkíthetjük a találatok számát. Előtte persze érdemes körülnézni, hogy milyen adatokra van szükség, amelyeket az információs fülre kattintva olvashatunk. Fogalmam se volt róla, hogy létezik olyan, hogy terhelési-, meg sebesség index. Ezek nélkül viszont hozzá sem lehet kezdeni a nézelődéshez. Mivel a masszőröm főleg a városban, és főként lépésben halad, így figyelembe vettük ezt is.

A legfontosabb szempont mégis az volt, hogy ez a cég házhoz is szállít, sőt akár egy átvevő ponton is át lehet venni a megrendelt gumikat. A masszőröm inkább az utóbbit választotta, mivel sose tudja, hogy mikor van otthon, az viszont belefér, hogy elmenjen értük. Plusz előny, hogy ezeken az átvételi pontokon még fel is szerelik őket, így neki már nem kell bajlódnia se a szállítással, se a cserével. A régi abroncsokat persze elhozza, de ha van rá lehetőség, akkor ott hagyja, mert nem tud velük mit kezdeni a lakásban. Amikor leadta a rendelést, nagyon lelkes lett, és cserébe a közbenjárásomért beígért egy ingyen masszázs alkalmat. Úgy érzem, hogy mindenki jól járt, illetve hozzájárultam valakinek a biztonságos közlekedéséhez.

Nekem az elővigyázatosság az első, úgyhogy mindig is prioritást élvezett a karbantartás, amit nem szabad elodázni. Persze, néha engem is karban kell tartani, ezért befizettem egy spirituális tanfolyamra, amivel azután is egyensúlyban tarthatom az életem, hogy újra belevetem magam a munkába. Egy valamit biztosan megtanultam az évek során: nem szabad halogatni semmit, mert az úgyis megvár, és csak frusztrálni fog. Ezért nem szabad várni a gumi cserével, nem szabad várni egy kis pihenéssel, és nem szabad várni a feladatokkal, mert, ha összegyűlnek, akkor egyszerre fognak a nyakunkba szakadni, és úgy járok, mint a masszőröm, aki az utolsó utáni pillanatban cseréli le az életveszélyes gumikat. Persze, ő jól tudja kezelni a saját stressz mennyiségét, de látszott rajta, hogy megkönnyebbült, amikor rányomott a rendelés gombra. Ezek után én is jobb hangulatban folytatom a napom, és továbbra is figyelek az emberekre, hogy mit mondanak, mivel lehet, hogy pont tudok segíteni.