A padlófűtés még a hátfájás kezelésére is alkalmas lehet

Masszázs nyáron

Nyáron sokan mennek gyógyfürdőbe, sokan mennek masszíroztatni strandokon is. De ilyenkor érdemes figyelni arra, hogy kivel masszíroztatjuk magunkat. A szállodák, gyógyfürdők masszőrei sokszor nagyon képzetlenek, így olyan esetek is előfordulhatnak, hogyha valakinek komolyabb panasza van, hogy a képzetlen masszőrök csak rontanak a helyzeten.

Hiába vonzó tehát egy külföldi hotel masszázs szolgáltatása, hiába csábít egy wellnes vagy spa a masszázsra, ha valamilyen gerinc betegségünk van, akkor mindenképpen szóljunk előtte a masszőrnek és kérdezzünk rá, hogy tanulta-e, hogyan kell egy ilyen háttal bánni. Így sok felesleges szenvedéstől és az állapotunk esetleges rosszabbodásától is megkímélhetjük magunkat.

Jóga a hátfájásra

Egy igen kedves barátnőm most végzett a jógaoktatói tanfolyammal, így most már az arra rászoruló pácienseimnek is tudok ajánlani egy kiváló jógaoktatót. A jóga távolkeletről származik, a test és a lélek egészségét is szolgálja. A remek nyújtások és pózok miatt pedig gerincbeteg és hátfájós vendégeimnek is ajánlani szoktam, hogy menjenek el jógázni. Van, akinél a rendszeres masszázs és testmozgás együttesen csodákat tesz. Persze a Jógában is vannak olyan mozdulatok, amiket nem ajánlott gerincbetegeknek csinálniuk.

Padlófűtés a jógateremben – a meleg jótékony hatása

Amikor fáj a hátunk, sokan javasolják, hogy menjünk meleg, gyógyvizes helyekre, és ezeknek az embereknek igazuk is van. A meleg víz bizonyos esetekben kifejezetten jó hatással van az ízületekre, a fájdalom központjára.

A jóga oktat barátnőm éppen ezért padlófűtést szereltetett a terembe, ahol a jógaoktatást tartja. A meleg jótékony hatását felismerve úgy döntött, hogy a pácienseinek, a jógázni vágyóknak jót fog tenni a meleg a jógamatrac alatt.

A padló melegének ilyen módon való felhasználásán kívül a padlófűtéseknek még rengeteg előnye van. Ezek közül kiemelném az egyik legnépszerűbbet, mégpedig, hogy költséghatékony. Padlófűtés esetén alacsonyabb hőfok is elég a fűtéshez, mert a nagy lefedettség miatt a hő egyenletesen mindenhova eljut, ráadásul a hősugárzás miatt sokkal alacsonyabb hőfokon is jól érezzük magunkat.

A barátnőm a kivitelezéshez egy szuper megbízható csapatot választott, az elektromospadlofutes.info oldalán kért árajánlatot, majd őket is kérte fel a kivitelezésre. Abszolút profi munkát végeztek, a legjobb minőségű anyagokkal, gyorsan dolgoztak, így nem váratott sokat magára a jóga terem átadása.

Nagyon nehéz jól dolgozó, megbízható fűtésszerelőt találni, így a barátnőm nagyon boldog volt, mikor rátalált az említett oldalra. A padlófűtés életéhez nagyban hozzájárul az is, hogy milyen technikával, milyen anyagok felhasználásával készül. Ha a megfelelő alapanyagokat és a megfelelő mesterembereket választjuk a kivitelezéshez, akkor egy nagyon hosszúéletű fűtési rendszer gazdáivá válhatunk.

Szóval, aki hátfájós és szeretne maga is tenni valamit a masszázson és a gyógyszereken kívül, azoknak mondom, hogy a rendszeres jóga egy meleg padlón csodákra képes.