Gyermekvállalás 20 éves fejjel

Múlthéten végre eljutottam a masszőrömhöz. Ez felért egy csodával, hiszen van otthon egy fél éves pici babám, és néha már annak is örülök, ha a szemetet ki tudom vinni a kukába, mert vannak olyan napok, hogy összesen ennyi az a tevékenység, amiről én magam, egyedül döntök! Szóval már rettenetes vártam, hogy ott lehessek, és végre elengedjem magam. Az előtte lévő pár napban már hallucináltam is, hogy mi minden fog közbe jönni, hogy végül ne tudjak elmenni, de szerencsére semmi nem szólt közbe, és én a kezdés előtt 10 perccel ott ültem a váróban. Mivel a masszőröm, aki egyébként Budapest egyik legjobb masszőre, ezt biztonsággal állíthatom, így van a szalonban még körmös és fodrász is. Miközben várakozom, mindig az ő beszélgetéseiket szoktam hallgatni, és ámuldozom, hogy mennyi különbözőféle ember él ezen a világon.

A legjobban az okoskodó 20 éves lányokat kedvelem hallgatni, mert az ő monológjuk felér egy Dumaszínház előadással számomra. Most is volt egy ilyen típusú atom IQ lány a fodrász részen, és én élvezettel hallgattam, micsoda elméleteket gyárt az életről. A kedvenc részem az volt, mikor elkezdett okoskodni a gyerekvállalással kapcsolatban. Hogy ő bizony csak olyan férfinek szülne ma gyereket, aki minimum 2-3 milliót keres havonta, mert még a legegyszerűbb babakocsi is több százezerbe kerül, és azt egy “csóró manus” nem tudja kifizetni. Ámulattal hallgattam a megrökönyödés mellett, tényleg így gondolkodnak a mai lányok? Ha ez az állítás igaz lenne akkor az emberek legalább 95 %-a nem szaporodna, ő ebbe belegondol egyáltalán? Sajnos, ennek a generációnak semmi sem elég, és semmi sem túl drága, de arra nem tudtam rájönni, hogy hol nézhetett ő babakocsit.

A miénket egy szuper weboldalról rendeltem. Mi mindenképpen újat szerettünk volna, és mivel a mamák is besegítettek, így meg is tudtunk venni egy nagyszerű 3 az egyben típusú babajárgányt. E kell hogy mondjam, fullextrás gépezet, minden van benne, amire egy kisbabának, vagy az őt tologatónak szüksége lehet. És nem csak csecsemő korban, hanem egészen 2-3 éves koráig, amíg szüksége lehet a babakocsira. Az anyaghasználata is elképesztően minőségi eco bőr, így nem is izzad bele a gyerek, és nagyon könnyen tisztítható a babakocsi huzata. Minden nagyon kompakt egyébként a szerkezetben, könnyen alakítható az egész babakocsi, az ülőrészek két irányban rögzíthetőek, a fogantyú magassága állítható, és könnyű az egész mint a pihe. Tehát elmondhatjuk hogy egyáltalán nem egy egyszerű babakocsiról beszélünk, hanem egy csúcs kategóriásról, és meg sem közelítette a babakocsi ár azt a szintet, amit ez a lányka emlegetett. Úgy szerettem volna elmondani neki, hogy mennyire butaságot beszél. Hogy egyszer majd egy óriásit fog koppanni, mert ha olyan embernek akar gyermeket szülni, aki mindent meg tud venni, valószínűleg sok valódi örömben és kedvességben nem igen lesz része az életben. Mert az ilyen emberek az emberi kapcsolatokat is csak megvásárolják, és nem tudják, hogyan kell a családért megdolgozni. Ezzel szemben, az ő elképzelésével ellenkezően egy babakocsit a töredékéből is ki lehet hozni, mint ahogy ő gondolja, és abból kiindulva azt gondolom, minden mást is. Szóval, kevesebb pénz, sokkal több szív és ész kell az élethez, de természetesen ezt nem mondhatom meg neki, hiszen nem vagyok az anyja. De jó lenne, ha valaki tudatná vele hogy az élet egészen másképpen működik.

Mire bementem a masszőrhöz, már lenyugodtam, elszállta a mérgem. Megértettem, hogy ő egy másik generáció, más gondolkodással és mentalitással. Ennek ellenére továbbra is sajnáltam, hogy így látja  a világot, és nagyon sok pénzben mertem volna fogadni rá, hogy a valóság meglehetősen sokkos és kiábrándító lesz számára. De mindent összevetve meg kellett értenem, hogy ez nem az én dolgom. Engem otthon vár a csodálatos családom, és a nagyszerű kisbabám, aki kicsit sem szenved hátrányt semmiből azért, mert az apukája nem keres 3 millió forintot havonta.