Babakocsiért a masszőrhöz

Az én férjem világéletében azon a véleményen volt, hogy masszőrhöz járni teljesen felesleges, hiszen azért van a felesége. Úgy gondolta, ha én minden este megnyomkodom a hátát öt percben, akkor az majd bőségesen elég lesz, hogy az izmai rendben legyenek. De persze ezt csak addig gondolhatta így, amíg meg nem érkezett Áron fiunk. Tudni kell rólunk, hogy a terhességem alatt még teljesen más élethelyzetben voltunk, mint most, két hónapos korában. Egy nagyvárosban éltünk, panelban, az ötödik emeleten, ahol nem volt lift. Kínkeserves volt a várandósságom kilenc hónapja, én végig jártam masszőrhöz, hogy karbantartsa a kínzó fájdalmat a tagjaimban. Teljességgel esélytelennek tartottuk mindketten, hogy babakocsit vásároljunk a kezdeti időkben, hiszen képtelen lettem volna föl-le vonszolni a hosszú lépcsősoron, a férjem munkaidejéhez pedig nem igazíthattunk a saját dolgainkat. Így maradt a kezdeti időkben a hordozó.

Aztán Sanyi új munkát szerzett és új helyre költözünk, a város szélére, egy közepes méretű kertes házba. Ekkor már elengedhetetlenné vált egy babakocsi beszerzése. Mivel hirtelen volt rá szükségünk, elkértük nővéremék régi szerkezetét, ami inkább alacsonyabb emberek számára volt kialakítva. Egyik szombat délután Sanyi vitte el sétálni a gyereket, közbeiktatva egy gyors, de alapos bevásárlást. Mivel alulról súrolja a 190 centit, végig görnyedten kellett tolnia a boltról boltra növekedő súlyt. Mire hazaért, alig bírt kiegyenesedni. Ekkor már nem volt apelláta, gyorsan kértem neki egy időpontot a saját masszőrömhöz. A cél csupán az volt, hogy a hátfájdalma elmúljon. Masszázs közben, természetesen, elpanaszolta, hogy hosszú évek halogatása után, miért fordult végül szakemberhez. Mint kiderült, Vikihez, a masszőrömhöz többször is érkeztek már férfiak hasonló panasszal, és feltétlenül ajánlotta, hogy vegyünk egy olyan babakocsit, amely mindkettőnk számára megfelelő. Ajánlotta is egy megbízható oldalt, ahol egyszerűen és gyorsan tudunk babakocsik közül válogatni.

Viki, mint mindig, most is nagyon jól ráérzett arra, hogy nekünk mire lehet szükségünk. Mivel a költözködés még nem ért véget, egyszerűen nem volt időnk a gyerekszoba és a saját életterünk kialakítása mellett arra, hogy még egy babakocsi után is rohangáljunk. Megkönnyítette volna a helyzetet, ha akad a közelünkben egy jó kis bababolt, de sajnos 20 kilométeres körzetben egy sem található. Ezért mindenképpen az egyik kedvenc boltunk webshopjában gondolkodunk, de az ajándék varázsló felülmúlta minden elképzelésünket. Itt nem csak egy bolt termékei találhatóak, hanem rengeteg weboldal kínálatát rostálja nekünk egybe. Így nagyon leegyszerűsítette számunkra a keresést, amitől egészen addig tartottunk, hogy órákat fog elvenni az életünkből. Mivel a terhességem alatt mi nem számítottunk arra, hogy a babakocsi vásárlás problémájával is szembe kell néznünk, ezért őszintén el kell, hogy  áruljam, akár rossz anyának tűnök, akár nem, hogy nem jártam utána előzőleg a különböző babakocsik közötti különbségeknek és lehetőségeknek. Viki erről tudott, valószínűleg azért is javasolta ezt az oldalt, mert itt nem pusztán a termékek között lehet válogatni, hanem blog formájában azt is leírják, hogy mikre érdemes odafigyelni akkor, amikor babakocsit választunk. (És hohó! Meg ott is van, hogy a rosszul beállított tolókar bizony hátfájdalmat okozhat!) Így olyan, mintha egy eladóval diskurálnék egy babás felszereléseket árusító boltban. Szerintem ez sok vidéki szülő számára hasznos lehet, abban az esetben is, ha később elmenne egy konkrét boltba, mert ezeknek az információknak köszönhetően már fel van vértezve egy alapvető tudással és akár elképzelésekkel is, hogy milyen irányba indulna el pontosan. Hiszen olyan sokféle lehetőség közül választhatunk! Ha pedig valakinek sietős a dolga, a cikk végén összegezve is szerepelnek fontos tanácsok a babakocsi vásárlásával kapcsolatban.

Ennek a szuper oldalnak a segítségével tehát, az ilyen „lemaradt” édesanyák is, mint én, könnyen és gyorsan pótolhatják az úgymond hiányosságaikat. Nekem személy szerint az általános tájékoztatóra azért volt szükségem, mert a webáruház összegyűjtött kínálatában rengeteg különböző babakocsi található: különböző márkák, színek, méretek és funkciók! Győzzed csak kiválogatni, hogy neked melyik lehet a megfelelő!

Miután kiválasztottuk a számunkra megfelelő alkalmatosságot és elvittem benne Áront sétálni a közeli játszótérre, szóba elegyedtem az ott levő anyukákkal, akik nagyon kíváncsiak voltak, honnan szereztem be a szuper menő járművünket. Ugyanis legutóbb még a régi lerobbant kocsival mentünk ki. Nekik is sokszor jelent problémát az időhiány, hogy a férjük dolgozik, és nem tudnak emberi időben eljutni egy boltba. Nagy örömmel ajánlottam nekik az oldalt, ahol mi is rátaláltunk a babakocsinkra. Végre nem én voltam az, aki csak hümmög a háttérben és bólogat a babás eszközökkel kapcsolatban, hanem én lehettem, aki tanácsot ad nekik. Ez nagy újdonság volt a számukra.

Beszélgettünk a lehetőségekről is. Nekünk ugyanis egy strapabíró példányra volt szükségünk, mert sokat mászkálunk itt a külvárosban is, de mivel az orvosunk a belvárosban tartózkodik, ezért fontos volt számunkra, hogy a kocsit kompakt módon, tömegközlekedésen is kényelmesen használhassuk. Aztán persze ott vannak a messzebb lakó nagyszülők is, akiket mindig kocsival látogatunk meg, mert vonattal nagyon lassan érnénk csak oda, az átszállásokról nem is beszélve. Ezért mi egy multifunkcionális példányt választottunk. Áron még pici, de szerettünk volna egy úgymond örök darabot vásárolni, amit egészen addig használhat, amíg szüksége van rá, ezért a későbbiek folyamán akár át is alakíthatjuk a babakocsinkat. Van azonban olyan anyuka is, akinek a gyereke már nagyobb és nem szeretne hatalmas összegeket költeni egy új kocsira. Az egyik játszótéri barátnőmnek pedig van egy konkrét kedvenc márkája, de azért szeretne szétnézni a szélesebb piacon is. És a babakocsik mellé egyéb tartozékokat szeretnénk, itt azokat is megtaláljuk. Ráadásul, ha kiválasztottuk a babakocsit, külön keresési beállításokkal kiszűrhetjük, hogy már csak a tartozékok jelenjenek meg, így jobban tudunk koncentrálni a következő termékre. A hozzánk legközelebb eső boltban pedig, ahova el szoktunk járni, mi városszéli anyukák, természetesen véges a készlet. Ezzel szemben az ajándék varázslón bőséges választék közül válogathatunk.

Nagyon szuper érzés volt, hogy ezt az oldalt tényleg mindegyik anyukának javasolhattam, mert tulajdonképpen a játszótéren tartózkodó összes anyuka kívánalmainak eleget tud tenni. Biztos vagyok benne, hogy a következő hónapokban a játszóterünk megtelik majd csodálatosabbnál csodálatosabb vadonatúj babakocsikkal, amelyeket az általam javasolt lehetőségen keresztül szereztek be az anyukák. De minél több pozitív tapasztalat érkezik, annál inkább fogom tovább ajánlani a régi szomszédaimnak is. Úgy hallottam, hogy a közeljövőben ők is gyermeket terveznek, és bár a webáruház az én esetemet megkönnyítette, azért nem baj, ha valaki már előre fel szeretne készülni az eshetőségekre és a felmerülő költségekre! Ha nem lett volna az ajandek.varazslo.hu/blog/item/babakocsi-valasztas-egyszeruen-es-okosan biztos, hogy nem sikerült volna ilyen gyorsan és gördülékenyen megoldani a babakocsi kérdést, és lehet, hogy Sanyi még mindig visszatérő vendég lenne a masszőrömnél.