Hajrá meleg, győzzön a napelem!

Már lassan három éve járok masszőrhöz és mindig tanulok valami újat. Nem elég, hogy a kezeivel gyakran úgy érzem, hogy szó szerint csodákat művel, de még hasznos információkkal és tanácsokkal is szokott ellátni olyankor, amikor ott vagyok.

Tudom nagyon jól magamról, hogy egy nagyon beszédes természetű ember vagyok. Ezért, amikor masszőrhöz is megyek, akkor is be nem áll a szám. A legtöbb ember ellazulás alatt a csendes pihenőt érti, én azonban a traccsolásban pihenem ki magam, engem ez az, ami igazán megnyugtat. Tehát én nem csak a fodrásznál vagy a manikűrösnél, hanem a masszőrnél is sokat szoktam beszélgetni. De ez nekem mindig a hasznomra válik, és eddig még Judit sem panaszkodott arra, hogy őt ez zavarná.

 

A minap, amikor nála voltam arról beszélgettünk, hogy mennyire nem szeretünk fázni. Nem vagyok én a tél ellen, de azért ez a csontig hatoló hideg eléggé megvisel. Viszont a masszázs szalonban mindig meleg van. Őszintén szólva meg tudnám szokni, hogy mindig olyan melegben legyek, de annak azért ára van. Csakhogy megtudtam, hogy ez nekik szinte semmibe sem kerül, ugyanis napelem rendszerrel fűtenek. Nyilvánvaló, hogy ennek a beszerelése elsőre nagy összegű befektetést vesz igénybe, azonban egy idő után megtérül az ára. Judit is pont azt mesélte, hogy akkor, amikor belevágtak ebbe, hogy felszereljék a napelemeket a szalonjukra, akkor előtte a főnök összehívott mindenkit és közösen döntöttek a dologról. Közösen elemezték a napelem rendszerekkel foglalkozó weboldalt, közösen számoltak, és közösen hozták meg a döntés a felszereléséről. Úgy gondolom, mindenkinek jól jönne egy ilyen főnök.

 

Igen-igen, de nem csak a főnökön múlt és múlik ez a dolog. A fentebb említett oldalon a részletes leírások mellett fel is lehet venni velük a kapcsolatot, és ha számodra nem volt teljesen világos, akkor árajánlatot küldenek arról, hogy a te lakásodra milyen típusú napelem szerelhető fel. Ugyanis azokkal között is van különbség, ahogyan lakások között is van különbség, nem mindegy, hogy egy panelre szereli fel az ember, vagy egy újonnan, de akár régi építésű családi házra.

A masszázs szalonba viszonylag gyorsan felszerelésre került a sor, ugyanis a dolgozók mindegyike támogatta a napelem rendszer felhasználását. Még úgy is, hogy mindenki tisztában volt vele, hogy ez egy nagy kiadás és lehet, hogy egy ideig a saját fizetésükből kell fedezzék a munkálatokat, mégis úgy érezték, hogy ez teljes mértékben megéri. Judit pedig azt mondta, hogy igenis megérte, mivel most már sokkal többet keresnek az által, hogy nem kell a fűtés számlára akkora összegeket kifizetni. A napelemek felszerelése, meg amúgy is nyáron történt, így volt ideje kellő energiát eltárolni az elemeknek, ahhoz, hogy télire semmi gondjuk ne legyen. Azóta pedig nyugodtan ülnek a melegbe, még jobban vigyázhatnak arra, hogy se ők, se a kliensek ne fázzanak meg.

 

napelem rendszer

 

Úgy érzem, hogy ez egy remek hír volt a számomra. Amikor hazamentem én is utána jártam a dolognak, kértem is árajánlatot. Én egy panellakásban lakom, tehát nem csak rajtam múlik a dolog, de össze fogok hívni egy gyűlést, ahol megbeszélem ezt a többi lakóval is, mivel szerintem egy nagyon jó befektetés lenne, ha közösen rakatnánk fel napelem rendszert. Ahogyan az oldalon utána néztem a leginkább a SHARP nevű napelemeket érdemes választani, hiszen több éves munkásságukkal szerintem már bizonyította hatékonyságát.

Már nagyon várom a gyűlést, addig is utána járok még több dolognak. Biztosra szeretnék menni abban, hogy rá tudom venni a többi lakót erre a váltásra. Nekem teljes mértékben megéri ez a befektetés, hiszen a saját bőrömön tapasztaltam, hogy milyen meleget tud csinálni ez a rendszer, nekem pedig az, hogy ne fázzak mindennél fontosabb.