Bármilyen krémet is használsz, törekedj arra, hogy minél természetesebb és organikusabb legyen!

Soha sem gondoltam volna, hogy ilyen helyzettel fogom szembe találni magam, de megtörtént. Most már harmadik éve, hogy masszírozok. Sajnos ezzel szemben csak az elmúlt egy évben tudtam elkezdeni a magán masszírozást. Ahhoz, hogy egy kis nevet szerezzen magának az ember és saját vállalkozást indíthasson, kell egy kis tapasztalatot és nevet szerezni a szakmában, ezért kezdtem el szalonban dolgozni. Ez azért hasznos is volt, mert ha hibáztam, akkor nem a saját vendégeimen gyakoroltam, hanem olyan kvázi idegeneken, akiket beosztottak hozzám. Ha pedig tetszett nekik a szolgáltatás, legközelebb is hozzám kérték magukat és így előbb utóbb az én vendégeimmé váltak és később, amikor saját szalont nyitottam jöttek utánam. Szóval végső soron a vendégkör kialakításában is segített.
ajakápolóAmiben viszont nagyon haragszom a szalonra ahol dolgoztam, az a következő: Rendkívül rossz masszázskrémeket, szereket és készítményeket adtak nekünk a munkához. Törekedtek a költséghatékonyságra és a mennyiségre, a minőség pedig elsikkadt emellett. Ez a vendég szempontjából is elég kellemetlen, nem beszélve rólunk, akik egész nap ezekkel a szerekkel vagyunk nyakig bekenve és szagoljuk őket. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen problémába is ütközhetek, de ez volt az egyik fő kiváltó ok, ami miatt véglegesen úgy döntöttem, hogy ideje tovább lépni innen.
Egy olyan különös eset történt velem, amely nem keserítette meg súlyosan az életemet, de tényleg jelként szolgált arra, hogy búcsúzzak a szalontól.

Egyik reggel arra keltem, hogy rettenetesen érzékenyek az ajkaim. Kissé furcsálltam, mivel nem volt se szeles idő, se tél és nem szokott csak úgy kicserepesedni az ajkam, ezért betudtam az előző esi két pohár bornak és a dehidratációnak, de ez is azért túlzás volt. Nő létemre pedig az ajakápolók nem ismeretlenek számomra, így már nyúltam is a táskámba a megszokott szőlőzsírom után, hogy bekenjem vele a számat. Ezek után pedig mentem be a munkahelyemre, a szalonba (ez még nem a saját szalon). Várakozásaim ellenére egész nap nagyon kellemetlen égető érzés volt az ajkaimban és hiába a többszöri bekenés, nem változott a dolog. a következő pár napban pedig lényegesen rosszabb lett. Úgy döntöttem, hogy felkeresem egy volt gimnáziumi osztálytársamat, aki azóta bőrgyógyászként dolgozik, hogy mégis mi lehet a probléma, amely miatt a szám nem akar gyógyulni sőt, napról napra rosszabb. Azonnal megkérdezte, hogy milyen szerek közelében voltam az elmúlt időszakban és, hogy mikkel kentem be az ajkaimat, esetleg a kezemet, testemet. Erre elmondtam, hogy a szokásos ajakápolóm használata mellet, a szalonomban kapott masszázsolajokat és krémeket.
Ő megkért, hogy ha van nálam abból, amit a leggyakrabban használok, olvassam be a telefonba az összetevőit. Otthon volt nálam egy tubussal, ezért csak elő kellett keresnem és bediktálnom.
A 10 perces telefonbeszélgetésből kiderült, hogy több, mint valószínű, hogy azok miatt a masszázsszerek miatt van a szám ilyen rossz állapotban, melyeket használok a szalonban. Az összetevői együttese nagyon kellemetlen mellékhatásokat tud kiváltani a folyamatos használójából, aki erre érzékenyebb. Ez ezek szerint velem is megtörtént és a számon jött ki. A napok alatt teljesen kisorjásodott, így szinte könyörögtem az osztálytársamnak, hogy javasoljon valamit, ami ezen segíthet. Ő azt javasolta, hogy azonnal cseréljem le a készítményeket, amivel dolgozom, illetve csak és kizárólag természetes anyagokból előállítottra váltsak, ami pedig a szájamat illeti, egy speciális ajakápoló használatát javasolta. Ez az ajakápoló egy kitűnő példája, hogy a szépségápolásban mekkora súlya van azoknak a készítményeknek, amelyek a természetességre, tisztaságra és tartósítószer mentességre törekednek. Ez az ajakápoló egy méhviaszos natúr ajakápoló kakaóvajjal, kókusz- és mandulaolajjal, valamint – mint később, amikor megvettem kiderült- fantasztikusan finom illattal. Hihetetlenül sok vitaminban és telítetlen zsírsavban gazdag olajokkal van tele, a lehető legeredményesebb hatás elérése érdekében. És semmi mesterséges anyag és tartósító szer nincs benne. Tényleg a tisztaság és természetesség mintapéldája. Amikor kiderült, hogy ennyire ártalmas rám azon szerek hazása, amelyekkel dolgozom, az ezt az ajakírt forgalmazó cég kézkrémét is berendeltem annak érdekében, hogy biztosítsam magamnak a teljes regenerálást és ápolást. Sajnos masszázs krémeket nem forgalmaztak így azt nem tudtam lecserélni, de ez már tényleg a netovább volt ahhoz, hogy felmondjak ebben a szalonban és ezzel megóvjam mind a saját és a vendégeim egészségét.
Ami azt illeti egészen hihetetlen számomra, hogy hogyan lehet olyan, hogy egy a bőr felkenésére használt szer ilyen mennyiségben ilyen hatást váltson ki. Ezek szerint tényleg nagyon rossz minőségű volt. Ezért az esetért pedig nagyon haragszom a főnökeimre és nagyon hálás vagyok az osztálytársamnak, hogy kiutat találta nekem ebből a problémából. Az ajakápoló használata valóban nagyon jót tett és azóta is sokat használom, bár már teljesen természetes alapanyagokból előállított masszázsszereket használok a saját szalonomba, de megszerettem a terméket, sőt a kézkrémüket is, valamint előszeretettel rendelek egyéb terméket a holnapról.