Egy jó masszőr figyel a testünkre és a szellemünkre is – némelyik pedig még a fogainkra is vigyáz

A minap voltam a pedikűrösömnél, aki épp azt ecsetelte, mennyire szokott fájni a háta az egész napos ülés miatt, de mióta masszőrhöz jár, ezek a tünetek megszűntek nála. Mivel már régóta szeretném, ha engem is jól át gyúrna valaki, mert én is napi nyolc órát ülök az íróasztal mögött, elkértem az elérhetőségét és ellátogattam hozzá.

 

Sokan nem szeretik, ha idegenek masszírozzák őket, engem ez sosem zavart, örülök, ha a sportolás  és az egész napos görnyedés miatt kicsit kötötté vált izmaimat lelazítják.

Ez a masszőr nem csak sima masszázst csinál, hanem például nyirokmasszázst is, amiről sok jót hallottam, így gondoltam kipróbálom. Nagyon kedves hölgy volt, aki persze kezelés előtt rákérdezett, hogy van-e valamilyen egészségügyi problémám, amiről tudnia kellene.

Masszázs közben észrevette, hogy a nyakamnál levő nyirokcsomóim be vannak dagadva, erre felhívta a figyelmemet, valamint, hogy ez lehet akár egy rossz fogtól is, érdemes lenne elmennem egy fogászati röntgenre, ahol kiderül, van-e ott valami gyulladás vagy góc, ami ezt okozhatja.

 

Nem volt butaság, amit mondott, hiszen már szégyenszemre vagy egy éve nem jártam fogorvosnál, annak ellenére, hogy van egy fogam, amire oda kellene figyelni, mert már a legutóbbi alkalommal is éppen hogy be tudta tömni a fogorvos, és nem kellett gyökér kezelni. Az embernek mindig annyi dolga van és sajnos hajlamos arra, hogy addig halogatja a dolgokat, amíg már elkezd “égni a ház”, és már csak a romeltakarítás marad, mentjük, ami még menthető. Egy fog esetében nem szabad ezt megvárni, hiszen amellett, hogy fájni fog és az ugyebár elég kellemetlen, a komolyabb fogászati beavatkozások szükségessége esetén jóval mélyebben be kell nyúljunk a pénztárcánkba, gondolok itt például a különböző fogpótlásokra, hidakra, implantátum beültetésre. Ha most például az én fogamat nem lehet megmenteni gyökérkezeléssel sem, akkor kihúzza a fogorvos, majd gondolkodhatunk rajta, milyen módszerrel oldjuk meg a fog pótlását.

Nekem szerencsére nagyon jó fogorvosom van itt Budapesten, így amiatt nem kell főnie a fejemnek, hogy nem tudom kire bízzam rá magam. Sok embernek problémát okoz ez, hiszen nem könnyű igazán lelkiismeretesen, profizmussal dolgozó szakembert találni, és mindezt megfizethető áron. Azért szeretem különösen, mert kiváló szakember, nagyon sok technikát alkalmaz, elsősorban a páciensek érdekeit nézi, és fontos neki, hogy aki a székéből kiszáll kezelés után, meg legyen elégedve az eredménnyel. Az árak kiszámíthatók és magas színvonalú ellátást kapunk a pénzünkért cserébe. Emellett a rendelő a legmodernebb eszközökkel van felszerelve és nagyon barátságos hely hatását kelti. De ez nem csak a látszat, hiszen az összes ott dolgozó szakember is nagyon kedvesek és mosolygós. Sok fogorvos sajnos a saját profitjára helyezi a hangsúlyt, ez az elsődleges, mintha futószalagon mennének a vendégek. Az általam belinkelt hely abszolút nem ilyen, így ha valaki úgy gondolja nincs normális fogászat Budapesten, az téved, és nyugodt szívvel tudom ajánlani ezt a helyet, mert ez tényleg minden elvárásnak megfelel. Legyen szó szájhigiéniás kezelésről, vagy akár fog implantátum beültetésről, mindent a legnagyobb profizmussal, személyre szabott kezelési tervvel kiviteleznek.

A masszázs különben nagyon jó volt, és külön örülök, hogy valaki végre eszembe juttatta, hogy meg kellene látogatnom végre a fogorvosomat, hiszen a fogkő eltávolítása is igencsak időszerűvé vált.