Flottakezelés a masszőrnél

flottakezelésAmikor az ember talál egy olyan szolgáltatást, amivel teljesen elégedett, akkor bármennyire is kecsegtetnek jó, vagy esetleg jobbnak tűnő ajánlatokkal, mindig nehézkésen, vagy esetleg egyáltalán sehogy nem akarja beadni a derekát a változásoknak. Ezzel én is így voltam a masszőrömet illetően. Nem vettem olyan rendszeresen igénybe a szolgáltatásait, de nagyon nem szerettem volna máshoz menni még azon ritka alkalmakkor sem, amikor rászorultam. Sajnos egy idő után nem volt más választásom, ugyanis a masszőröm felfüggesztette a praktizálását és elment külföldre dolgozni. Egy volt iskolatársát ajánlotta fel arra az esetre, ha továbbra is hasonló kiszolgálásban és hatékony gyógy masszázsban akartam, hogy részem legyen.

Az első alkalommal nem kicsit korábban érkeztem a szalonba, ahol egy kedves úriember várakozott még rajtam kívül, és egyből szóba elegyedtünk. Kiderült, hogy egy flottakezeléssel foglalkozó cégnél dolgozik, mint sales és marketinges kolléga így rengeteg dolgot tudott mesélni. Tudtam, hogy léteznek ilyen cégek, sőt, egyre több van Magyarországon is, de a hátterükről nem sok mindent hallottam eddig. A férfi már hosszú évek óta a flottakezelő cégnél volt, és ami a legfurcsább volt számomra, elégedett volt mind a munkájával, mind a munkahelyével. Ez manapság nagyon ritka, főleg kis hazánkban, ahol imádnak panaszkodni az emberek, még akkor is, ha valójában semmi bajuk nincsen.

De térjünk vissza a flottakezeléshez. Ahogy elmesélte a férfi, a szavaiból azt vettem le, hogy már egy egyéni vállalkozáshoz, vagy egy parányi méretű céghez is sokkal jobb, ha tartósbérlet révén kerül egy flottakezelő cégtől egy cégautó, mintha megvenné azt a vállalkozó. Egyébként is, a lízingelés lejártával akár lehetősége is van sokkal kedvezőbb áron hozzájutni a korábban bérelt autóhoz, és mivel saját maga használja az ember, ezért nem zsákbamacskát, hanem már egy kitapasztalt, régi ismerős járműre tehet szert. Beszélgettünk a bérlések kapcsán az itthoni tulajdonjogi kérdésekről is, amikre meglepően ugyanaz volt mindig mindenkinek a véleménye, amikor csak belementünk jobban ezekbe a kérdésekbe. Most is megegyeztünk hát, hogy valamiért itthon sokkal nagyobb a birtoklási vágy akár kocsikat, akár lakásokat, házakat nézünk. Ha jobban végiggondoljuk, nyugatabbra még nagyobb a jövője a flottakezeléssel foglalkozó cégeknek, mert ott már szinte egyáltalán nincs meg a kizárólagos magántulajdonra való törekvés.

A flottakezeléssel foglalkozó cégnek van azonban egy használtautó értékeléssel foglalkozó ága is. Ennek az információnak nagyon megörültem, ugyanis a párommal épp autóvásárlás előtt álltunk. Főként német kocsikat forgalmaztak, adtak bérbe, így még inkább érdekelt a dolog, hiszen én nem igazán értek hozzá, a párom pedig csak a német márkákban bízik. Gyakorlatilag az egész szituáció kicsit szürreálisnak hatott, mivel minden információ, amit a masszőrre várva hallottam, előrébb vitt az élet valamilyen területén.

Lehetséges, hogy ezek a dolgok nem is egyszerűen a véletlennek köszönhetőek? Hogy ennek meg kellett történnie, pont így, pont most? A flottakezelés marketingesétől kaptam egy névjegyet, de ha ténylegesen vásárlásra/üzletkötésre kerül a sor, valószínűleg mással fogjuk ezt nyélbe ütni, de azon túl, hogy kellemes időtöltés volt a vele való beszélgetés, még segít is nekünk, az már boldogsággal tölt el.

Ti hisztek a találkozások véletlenszerűségében?