Egy személyes beszélgetés a masszőrömmel az alkoholizmusról

Nem sokan tudták, de az édesanyám már évek óta küzdött az alkoholizmusával. Kezdetben vehemensen tagadta, hogy nem, nincs semmi probléma azzal a mennyiséggel, amit ő elfogyaszt, és hogy ne szóljon bele senki. Aztán lassan, csak magának elismerte. Végül eljutottunk arra a szintre, hogy beismerte, hogy segítségre van szüksége. Persze nem ment ez így, ahogy én most leírtam, voltak nagy döccenők, de azokat inkább megtartanám magamnak.

Épp arra készültem, hogy keresek neki egy jó rehabilitációs intézetet. Havonta egyszer szoktam masszőrhöz járni, és elég jó a kapcsolatunk ahhoz, hogy érdeklődjön a családom után. Nem volt anya problémája különösebb titok, és elég nagy súly volt a szívemen, így megosztottam vele, hogy épp egy intézetet keresek anyának, ahol le tud szokni, de legalábbis elkezd leszokni az alkoholról. Erre ő nagyon elkomorodott, fogott egy lapot és megadta ezt a webcímet: https://felepulok.hu/kapcsolat; azt mondta ők nagyon jók. Ezután pedig elmesélte, hogy még ő is a segítségükkel szokott le.

Ezek után persze mihelyst haza értem, megkerestem őket az interneten. Valóban nagyon kompetensnek tűntek, és csupa jót nyilatkoztak róluk a volt klienseik. A programjuk leírása alapján minden nagyon professzionális, és gyors, ráadásul még orvosi segítséget is adnak. Megmutattam anyának is, aki nagyon megörült a falusias környezetnek és a tág térnek a házon belül, amit a 3D-s felvétellel be tudtunk járni. Az is nagyon pozitív volt az eddig megnézett helyekkel ellentétben, hogy ez tényleg egy családias, meleg hely. A leírásból azt is megtudtuk, hogy maximum 6-an lehetnek egyszerre itt, teljes ellátást kapnak és a különböző programokat természetesen ők biztosítják, amik segítik majd jobban megérteniük a betegségüket, és hogy hogyan tudják ezt leküzdeni. Plusz, ha jól néztem még önkéntes munkára is sarkallják a leszokásban lévő embereket, ami plusz motivációt jelenthet nekik a visszaesés ellen.

Az is nagyon tetszett, hogy egyértelműen be akarják vonni a betegek családjait is, és nem csak az ő vállukon nyugszik a felépülés. Ha esetleg ti is ilyen problémákkal küzdötök, vagy valamelyik családtagotok, és hajlandóak vagytok tenni a leszokásért, keressétek fel a https://felepulok.hu/kapcsolat linket.