Klíma tisztítás a jobb egészség érdekében

Minden hónapban legalább egyszer nagyon igyekszem elmenni masszőrhöz, mert nagyon tud fájni a hátam. Ugyanis irodában dolgozom, ülőmunkát végzek, és nagyon meg tudja keseríteni a mindennapjaim a folyamatos ülés. Egyszer egy gyógytornásztól hallottam, hogy az ülés terheli meg leginkább a gerincet, szóval nem csoda, hogy olyan sok fájós hátú irodai dolgozó van. Tehát mindezek ellensúlyozásaként el szoktam menni masszőrhöz, aki jól átgyúrja minden alkalommal a hátam. Közben szoktunk beszélgetni, néha meg egészen egyszerűen elalszom, ha olyan jól esik a masszázs. Egyik alkalommal, amikor fent maradtam beszélgetni, szóba került, hogy ki kellene már tisztíttatnom az autóm klímáját, de ötletem sincs, hol kellene, mert a rég megszokott autószerelőm nem csinál ilyeneket. A masszőröm egyből ajánlotta a Méta Autószervizt, mert ő már többször volt náluk az autójával, és mindig meg volt eddig velük elégedve. Mondta, hogy látogassak el a weboldalukra, ott nem csak a klíma tisztítás, hanem sok más szolgáltatásuk is listázva van. 

Így hát ellátogattam a metaautoszerviz.hu oldalára, és tényleg nagyon sok hasznos információt olvashattam el. Például olvastam arról, hogy mik a jelei annak, hogy már ideje a klíma tisztításnak. A Méta Autószerviz szerint a leggyakrabban akkor szoktak az emberek hozzájuk fordulni klíma tisztítás ügyben, ha a klíma használatakor kellemetlen szag lesz az autóban, vagy csak úgy általánosságban véve kellemetlen szag van a kocsiban. Azt is olvastam, hogy a klímának az egyik „mellékhatása”, hogy a kondenzvíz lecsapódik, ez pedig az elpárologtató alatti csepptálcában gyűlik össze, ebben pedig elég sok baktérium tudja felütni a fejét. Ez a későbbiekben komoly problémákat tud okozni. Erre találták ki megoldásként a klíma tisztítást. Mindezek mellett ilyenkor ki szokták cserélni a pollenszűrőt is, aminek az a funkciója, hogy a levegőt megszűrje, mielőtt az bekerül az autóba.

A Méta Autószervizben a klíma tisztítását elsősorban ózonnal végzik a szakemberek. Ez azért jó eljárás, mert az ózon semmi máshoz nem hasonlítható módon távolítja el az autó utasteréből a mikroorganizmusokat. Van néhány teendő, amit az ózonos fertőtlenítés előtt el kell végezni, de itt nem kell semmi nagy dologra gondolni. El kell távolítani az autónkból a növényeket, a rágógumit például, ha tartunk benne azt, valamint az illatosítót. Gondolhatjuk, hogy ugyan mi értelme van mindezeket kivenni az autóból, ám az az oka, hogy az ózon minden élő szervezetet károsít, nem csak a gombákat, baktériumokat és vírusokat, amik megtalálhatóak az autónk klímájában. De nem csak a klíma tisztítást, hanem a klímatöltést is elvégzik a Méta Autószervizben. Erre akkor van szükség, ha a hűtőközeg elszivárgott, tehát nincs belőle annyi az autóban, hogy megfelelően hűtsön a klíma, rosszabb esetben egyáltalán nem fog hűteni. A klímatöltés árak is megtalálhatóak az előbbi információk alatt a metaautoszerviz.hu holnapján. Az olvasottak alapján engem teljesen meggyőzött a cég afelől, hogy érdemes lesz a szolgáltatásaikat igénybe vennem. Már csak így olvasás alapján is árad belőlük a profizmus és az ügyfélközpontúság. Nagyon örültem, hogy a masszőröm megosztotta velem ezt a nagyon hasznos információt, mert lehet, hogy neki köszönhetően megtaláltam a minden szempontból nekem való autószervizt. Ha nagyon elégedett leszek velük, akkor lehet, hogy a régi autószerelőmről váltok a Méta Autószervizre, hiszen itt egy helyben mindent meg tudnak csinálni a modern, felszerelt műhelyüknek köszönhetően.