Kényeztetés, beszélgetés, angol nyelvtanfolyamok

Már nagyon vártam, hogy a héten eljussak végre a masszőr ismerősömhöz. Na nem kell ám azt gondolni, hogy micsoda fellengzés, és pénzkidobás. Két hét küzdelem után mondtam, hogy már mindent kipróbálok, csak balami segítsen.

A gondom

Azt hiszem a problémám nem egyedi, sokan jártak már így, akár folyamatosan is. Hogy mi a konkrét bajom? Két héttel ezelőtt reggel úgy keltem fel, hogy nem tudtam a nyakamat rendesen mozgatni, elfeküdtem. Előtte is fordult már elő ilyen vele, de azért nem tartott ennyire sokáig. Te feküdted már el a nyakadat? Hí igen a válasz, akkor te is tudod, hogy mennyire rossz, mikor éppen nem tudsz mondjuk jobbra, vagy balra nézni, és ferdén kell a fejedet tartani. Ha pedig szólnak…na az a legrosszabb, mert hirtelen fordulnál, és azt gondolod, hogy minden rendben van a nyakaddal, mert pillanatok alatt el lehet felejteni, és akkor újra belenyilall. Igaz, kívülről szemlélve vicces amikor az ember nyaka nem forog, hanem egész testtel kell forgolódni.

Ha pedig olyan szerencsés vagy, hogy nem volt még ilyened, akkor azt kívánom, hogy ne is legyen, ne tudd meg milyen érzés.

A megoldás

Már mindent próbáltam, amit régebben ilyenkor szoktam, de most valahogyan semmi nem hatott. Ugye az sem jó ha az ember nem mozgatja, mert már az is előfordult velem, hogy ebben az esetben beállt az egész nyakam, ami aztán igen csak katasztrófa volt.

Eleinte volt torna, fejkörzések, megkértem hol a páromat, hol pedig a fiamat, hogy néha nyomkodják meg, persze sokat sziszegtem, és jajongtam szerintük, így feladták inkább. De ha egyszer fáj, akkor ez van. Persze lehet magunkat türtőztetni, de én nem az a típus vagyok.

Aztán vettem már krémet is a gyógyszertárban, ami olyan izom lazító, rándulásra, ilyesmire jó lenne, de ez sem igazán hatott, vagy csak a nyakam volt már teljesen oda. Végül anyám hozta a megoldást.

Az ő ötlete

Miután már tényleg semmi nem akart segíteni, anyám mondta, hogy miért nem megyek el az ismerősünkhöz, aki masszőr, és hátha tud segíteni majd nekem.massage-272820_640

Már mindent hajlandó lettem volna kipróbálni, csak hasson, hiszen szenvedtem. Fájt is, idegesített is, és bosszantott, hogy nem tudom úgy használni, ahogy én szerettem volna.

Fel is hívtam gyorsan telefonon, elmondtam neki, hogy mi a gondom, és megbeszéltünk egy időpontot.

A masszőrnél

Már az is vicces volt, amikor azon gondolkodtam, hogy akkor most hogyan is fogok felfeküdni a masszőr ágyra, mert ott lefelé kellene nézni, az én nyakam pedig nem abban a szögben állt éppen.

Na ezt is megoldottuk, mert a fejrészt kicserélte nekem, így el tudtam oldalra fordítani. Nem mondom hogy kényelmes volt teljesen, de azért jobb mintha teljesen arccal lefelé néztem volna.

Minden féléről beszélgettünk, miközben próbált valamit a nyakammal kezdeni. Igaz mivel egy órára mentem, így nem csak a nyakamat masszírozta, hanem kapott egy keveset a hátam is. Jól esett az amúgy is fájó nyakamnak. Igaz néha éreztem, de neki nem nyafogtam azért annyira, mint otthon. Biztos mondaná a párom, hogy neki miért nem nyafogsz?.

Andi a masszőr csaj nagyon ügyes kezű, és sok féle olajat használ, különböző illatban. Ha jól emlékszem, most valami borsmentásat használt, meg rozmaringot, mert az jó a izületekre.

Minden féléről beszélgettünk közben. Gyerekek, munka, angol nyelvtanfolyamok…olyan gyorsan eltelt az idő, hogy észre sem vettem. Igaz a nyakam még pár napig suta volt, de aztán helyrejött szerencsére.