Amiért megfáztam a masszőrnél anno és, hogy miért is szigetel az ablak

Mindig is imádtam, amikor kényeztettek, legyen szó egy finom sütiről, egy jó ebédről, egy igazán nagy meglepődésnek örvendő virágcsokorról, vagy akár egy jó masszázsról. Ezek a kisebb nagyobb dolgok nagy örömmel töltenek el és a sok kicsi történés, vagy tárgy, ami örömet okoz, hosszabb távon egy boldogságérzetet is ad és ezzel természetesen nem csak én vagyok így.

Aktívan sportolok , jelenleg is atlétika edzésre járok és így igen fontos, hogy mindig jó legyen az állóképességem, jó kondiban legyek és természetesen mindezek mellett egészséges is. Talán ez a legfontosabb, az élet minden terén.

Azonban ahogy beköszönt a tél, valamiért mindig megfázok. Mindenki azt mondja, hogy ennek az az oka, hogy nem öltözök fel rendesen edzés után, pedig meg van a sapka, sál, kesztyű, nagykabát, csizma és még sorolhatnám, lényegében minden, ami ahhoz kell, hogy megfelelően melegen tartson egy hideg téli nap után, mikor már végeztem az atlétikaedzéssel is.

Sajnos azonban az egészség megtartása, megőrzése nem olyan egyszerű dolog, mitnhogy utaltam is rá, hogy télen gyakran folyik az orrom, és, hogy ennek igazából nem tudom az okát.

Éppen ismét csak egy kemény edzés után mentem masszázsra a sportmasszőrhöz, mikor mondta, hogy jövő héten nem tud fogadni engem, mert ablakot fognak szigetelni az épületben. Nem értettem, hogy a tél közepén ez miért olyan fontos. Igazából először a hangszigetelésre gondoltam, de nem tartottam túl logikusnak, hogy egy olyan termet, ahova pihenni járnak az emberek meg természetesen a tornacsarnokot, ahova meg sportolni, minek kéne hangszigetelni, nincs itt akkora hangzavar, aki bárkinek a nyugalmát sérteni és háborítaná.

Hazamenve a masszázsról elgondolkoztam. Egy nagyon hideg téli napról beszélünk, a mínuszok csak úgy döntötték a rekordokat a hőmérséklettel kapcsolatban, olyan hűvös volt. Rájöttem, hogy én edzés után mindig kiizzadok és bár lefürdök gyorsan, masszázsra megyek még mielőtt haza indulnák, minden héten egy alkalommal. Ilyenkor azonban annyira fáradt vagyok, hogy néha el is alszok a művelet közben, de szerintem ezt sokan átérzik, átélték már életük során. Azonban egy dologról megfeledkeztem. A hajam ugyan úgy vizes marad amiatt, hogy megizzadtam edzésen és én nem érzem, hogy fázom, de ahol a masszázs zajlik, abban a kis teremben igen hideg van.

Rövid idő alatt szerencsére vagy nem szerencsére, de összeállt a kép, hogy mi lehetett annak az oka, hogy én oly gyakran megfáztam a téli időszakban. Az ablakon nem volt szigetelés és a vizes hajam miatt a testem ezt érzékelte is, vagyis az ablak miatt okozott hideg káros hatásait.

Azonban eddig a sportlétesítménynek nem volt alkalma és kerete orvosolni a problémát, azonban most az ablakszigetelési árak csökkentek, teljesen megfizethetőek mindenki számára és ezzel a lehetőséggel most az a létesítmény is élt, ahova én járok nap, mint nap atlétikaedzésre meg természetesen még nagyon sokan mások is.

Az ablakszigetelés bent tartja a radiátor által termelt meleget, hőt a kisteremben, ahol van a masszázságy és hiába van kint zord, téli, hideg, hűvös idő, mi semmit sem tapasztalunk belőle és ezúttal a testünk se. Hiába vizes a hajunk az izzadtság miatt, most már van egy olyan kellemes hőmérséklet a szobában, ami mellett szinte meg is szárad a hajunk, végre egészségesek maradunk és nem pedig a zsebkendőt kell kutatni, hogy hol van a házban. Nem olyan könnyű megtalálni és nem is kellemes érzés.

Egyszer mentem masszázsra a héten, de valahogy mindig éreztem utána valamit és most végre megvilágosultam. Legnagyobb szerencsémre nekem, saját magamnak nem kellett semmit az ég világon változtatnom, ugyan úgy csinálok mindent. Ugyan úgy vastagon, melegen felöltözök, sapkát veszek. Mindössze annyi történt, hogy a szigetelésnek köszönhetően melegebb lett egy szobában és ennek a dolognak elég sok ember köszönheti az egészségét. Végre nem kell aggódni amiatt, hogy az ablak alatt fekszünk.

Nagyon nagy boldogsággal tölt el, hogy most már nem kell izgulnom amiatt, hogy mikor kell megint elővennem a forró, citromos és mézes teához tartozó bögrét, a C-vitamint meg a zsebkendőket, mert nincs rá szükségem.

Az immunrendszeremnek is jót tett, hogy nem estem mindig vissza a náthába, hanem maradtam a ,,régi”, egészséges. Azóta reménykedem, hogy a közeljövőben otthon is szigetelünk ablakot annak reményében, hogy ott se kelljen hajat szárítanom. Teljesen megéri ez a dolog, ebben saját tapasztalatok alapján mondhatom, hogy száz százalékig biztos vagyok!

 

Ha érdekelnének még egyéb más izgalmas dolgok, szívesen olvasnál, akkor keress rá erre a linkre is. https://masszor-budapest.hu/hazhoz-jon-a-masszor/