Masszőrnél voltam, majd fürdőszoba csempét vásároltam

Szeretnék megosztani veled egy kis történetet. Néhány éve történt velem, de úgy gondolom izgalmas és tanulságos sztori.

Sok év irodai munka megtette a hatását, fájt az egész testem. Úgy döntöttem, hogy ahelyett, hogy ropogtatnám magam, kínozva ezzel az ízületeimet és a kollégáimat a hanggal, elmentem masszőrhöz. Természetesen megelőzte ezt egy hosszas tipródás, hogy hova menjek. Amúgy is elég alacsonyan van az ingerküszöböm, olyan masszőrt akartam találni, aki figyel arra, ha szólok neki valamiért. Körbekérdeztem az ismerőseimet, barátaimat, rokonokat. Egyöntetűen Marikára szavaztak. Mindannyian ajánlással mentek oda, de az elején az egyik gyerekkori barátom volt nála. Ő volt a tesztalany úgymond, majd jöttek a többiek. Most rajtam a sor!

Be is jelentkeztem Marikához, pontosan azután, hogy kijöttem a cég által fizetett angol nyelvtanfolyamról. Nagyon kedves hangja volt, egyáltalán nem tűnt egy maszkulin beütésű nőnek, aki majd kivégez engem a masszőrasztalon. Ennek ellenére azért be kell vallanom, elég erős keze volt, de ez csak természetes, hisz mégis csak masszőr.

Nagyon beszédes volt, sokat sztorizott, tipikusan olyan ember volt, aki folyamatosan beszél, és mindig van mondanivalója. Elkezdett mesélni nekem többek között arról is, hogy most újította fel a fürdőszobáját. Ennek a témának őszintén szólva, nagyon megörültem, hisz nekem is most van napirenden a felújítás. Egy nagy bökkenő van előtte, a fürdőszoba csempe. Marika mutatott képet az övéről, majd elárulta, hogy hol van a legjobb fürdőszoba csempe az országban.

Azon nyomban elkértem a cég telefonos elérhetőségét, mert egyből tudtam, ennél jobbat keresve sem fogok találni. Azonnal megtudtam, hogy iszonyúan sok megrendelésük van, teljesen be vannak havazva. Viszont kaptam egy jó hírt is! Éppen visszamondták a megrendelést, egy fiatal házaspár, és ha van rá keretem, akkor holnap meg is csinálnak a fürdőmet, mindenféle csempéből van raktáron, választhatok bármit. Nem tétováztam, egyből rábólintottam, tudtam, ez szerencse, élnem kell a lehetőséggel.

Ahogy ígérték, úgy is lett, felrakták a csempét egy délután alatt, másnap visszajöttek fugázni és kész is voltak. És a fürdőm is. Gyönyörű munkát végeztek, teljesen el voltam ájulva!

Rá 1 hónapra ismét ellátogattam Marikához, többek között azért is, hogy elújságoljam és megmutassam az új fürdőmről készült képeket. Nem igazán talált szavakat, annyira tetszett neki is. Elmondta, hogy annyi embert vitt már ő is ehhez a céghez, hogy lassan részesedést fog kérni az új ügyfelek után. Persze, csak viccelt.

Ezt követően, majdnem kivétel nélkül, akik jártak nálam, felhívták a véget, hogy újítsák fel a fürdőszobájukat, szükségük lenne új fürdőszoba csempére. Bementem egyszer körülnézni is az üzletükbe, fél évre rá, hogy kész lett a fürdőm, mert jött a hírlevél, hogy vannak új csempék, meg kellett néznem élőben is. Emlékeztek rám és beszéltünk egy keveset. Elmondták, hogy nem költenek reklámra és hirdetésre, mert akkora mennyiségű ügyfelük van ajánlásokból, hogy nincs rá szükség, és így is teljesen be vannak táblázva. Nem is csodálkoztam ezen, hisz tudtam, ők valóban profik a szakmájukban, a profikra pedig várni kell, ha az ember nem akarja a véletlenre bízni a tökéletes fürdőszobáját.

Szerintem manapság nagy gondot jelent, hogy az emberek, akik szakmával rendelkeznek, nem elhivatottságból végzik a munkájukat, inkább muszájból, a pénz miatt. Nem igazi szakemberek, sőt, sokszor kontárok inkább. Összegányolják az ember házát, aztán szemrebbenés nélkül elkérnek százezreket, az ügyfél meg köpni-nyelni nem tud a döbbenettől, ami nem a pozitív élmény miatt van, hanem pont ellenkezőleg.

Viszont ezek a fiúk olyan szinten ügyesek, hogy öröm volt nézni azt, ahogy dolgoztak! Komolyan mondom! Fülig ért a szám és esküszöm, alig vártam, hogy a kezükbe adhassam a pénzem a végén és megköszönhessem a munkájukat! Nekik ez nem volt szokatlan, mivel mindenki hasonló reakcióval van a végén. A kötözködő ügyféltől kezdve a mukkot nem szóló ügyfélig mindenki.

Visszatérve amúgy Marikához és a masszírozáshoz, nagyon jól rendbe tette a hátamat, vállamat és a derekamat is, el se tudom mondani, mennyi ki voltam már bukva, hogy egyre csak rosszabb és rosszabb. Már mindenféle pozícióban ültem az irodában. Kihúzva egyenes háttal a széken, ilyen nagy edzős labdán szintén kihúzva, felpolcolt lábakkal a széken. De egyszerűen egyik sem javított sem a testtartásomon, sem a fájdalmaimon. Amúgy is eléggé izgága típus vagyok, nehezen tudok megülni egy helyen, jobban mondva, egyáltalán nem tudok meglenni egy helyen egy percig úgy, hogy nem mocorgok állandóan. Marika egyébként egy 52 éves nő, aki egyedül él, egy kutyája van, Bendegúz, őt szokta még masszírozni, dögönyözni. Újpesten él egy panelház 6. emeletén és eleinte ott masszírozott, ám olyan hamar befutott, hogy sikerült az Andrássy úton kivennie egy kisebb üzletet, és ott megnyitni a masszőr stúdióját. Elmesélte nekem a sztorit. Ez úgy kezdődött, hogy a házban szinte mindenkit megmasszírozott és habár baráti áron, de jól megszedte magát egy év alatt és ki tudta fizetni a bérleti díjat, 2 havi kauciót és be tudott költözni oda. Elég jól néz ki a szalonja, nagyon világos, nem olyan nagy, épp ezért barátságos, és leginkább a barna és a piszkosfehér színek dominálnak, no meg a fehér is néhol. A berendezés is egészen modern, és ami a slusszpoén, hogy ez a cég csinálta a mosdó részt is itt az üzletben, ami szinten nagyon jól sikerült! Marika azt mondta, igazából ez volt a teszt, hogy itt az üzletben mit tudnak alkotni, és csak utána hívta őket a lakása fürdőszobáját felújítani. Előtte is jól nézett ki a fürdője, mutatott arról is képet. Egy dolog volt csak, ami nem igazán volt rendben. Marikának egyáltalán nem tetszett az a stílusú fürdőszoba, ami előtte volt. látszott rajta, hogy szépen meg van csinálva, nem olcsó anyagokkal dolgoztak a mesteremberek, de egyszerűen annyira idegen volt tőle az a stílus, hogy leverette a csempét, kádat kidobta, és egy teljesen új fürdőszobát építtetett magának a kis 6. emeleti panellakásába.

Én inkább abban hiszek, hogy jobb várni az ilyen nagyobb beruházásokkal, nem szabad elhamarkodott döntéseket hozni, mert utána igencsak sok pénzbe kerül az esetleges rendbetétele a fürdőszobánknak vagy bármi másnak. Fontos, hogy referenciamunkákat kérjünk, nézzük át tüzetesen, több helyről kérjünk árajánlatokat és tájékozódjunk a lehető legtöbb forrásból, mert csak így fog sikerülni kiválasztani azt a céget, akikben valóban bízunk, és nem félünk, hogy eltér a végeredmény a gondolataimtól, maximum pozitív irányba!